Kvinnelige Prosjektkunstnere med full sykepengerett gjennom fellesforsikring

Det gis i dag dispensasjon fra det strenge sykepengeregelverket i Arbeids- og velferdsetaten til typisk mannsdominerte yrker.

http://www.nav.no/Arbeid/Jobb+og+helse/Sykmelding+og+sykepenger/Sykepenger+til+s%C3%A6rskilte+grupper

 

Her har Senterpartiet gjort en god jobb? Selvstendig næringsdrivende Sjømenn, Bønder, Reindriftere, Fiskere, og Vernepliktige har i et særvedtak gjennom egne fellesforsikringer sikret seg full rett til sykepenger og ordinær tilgang til velferdsordninger gjennom Arbeids- og velferdsetaten.

 

Fellesforsikring

Slik vil NPK/ Ressursenter for kvinnelige prosjektkunstnere Norden nå ta saken og snart forhåpentligvis kunne vise til en fellesforsikring til profesjonelle kvinnelige kunstnere, som sine medlemmer, ved at Arbeids- og velferdsetaten igjen slår et slag også for typisk kvinnedominerte yrker som kvinnelige musikere, billedkunstnere, dansere, skuespillere.

Opptakskravene til NPK er minimum 3 årig kunsthøgskole som BA, eller tilsvarende kompetanse i profesjonell erfaring (5 år), de samme opptakskrav som en seriøs fagforening vil kreve.

Ordningen vil fungere slik at dersom en profesjonell, kvinnelig kunstner kvalifiserer for opptak i foreningen Ressurssenter for kvinnelige prosjektkunstnere, eller relevant fagforening, vil det være en sertifisering god nok for tilgang til Sykepenger for særskilte grupper, i Arbeids- og velferdsetaten. En forsikringspremie/ -avgift pr. år må kunne tilgodesees ordningen i regi av staten.

 

Realisering

For å få sykepenger må det selvsagt kunne sannsynliggjøres at man taper inntekt og at inntektstapet er relatert til grunnbeløpet. Man kan da motta sykepenger fra den 15. dagen etter sykmeldingstidspunktet. Sykepengene skal utgjøre 65 prosent av sykepengegrunnlaget hvis man ikke er i arbeid, og 100 prosent hvis man er i arbeid ved sykmelding.

 

Litteratur:

http://www.nav.no/Arbeid/Jobb+og+helse/Sykmelding+og+sykepenger/Sykepenger+til+s%C3%A6rskilte+grupper

Reklamer

En tanke om “Kvinnelige Prosjektkunstnere med full sykepengerett gjennom fellesforsikring

  1. Tilbaketråkk: Kvinnedominert scenekunst | Kunst bevegel sen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s